TÜRKTOB’DAN TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRÜ DR. OSMAN YILDIZ’A SEKTÖR VE ASC 2026 ZİYARETİ



Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Kayhan Yıldırım, TÜRKTOB Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Selami Yazar ile Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı ve TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dündar, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Toplantıda tarım sektörünün ve tohumculuk alanının güncel durumu kapsamlı biçimde değerlendirildi. Üretim süreçlerinde karşılaşılan sorunlar, üreticilerin beklentileri, sektörün rekabet gücünün artırılması, sürdürülebilir üretimin desteklenmesi ve tohumculuk sektörünün gelişimine katkı sağlayacak politika ve uygulamalar üzerinde duruldu.

Ayrıca kamu ile sektör arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, üreticilerin sahadaki ihtiyaçlarının daha etkin şekilde karşılanması ve sektörün geleceğine yönelik ortak çalışma alanları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında, 1–5 Aralık 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek Asya Tohumculuk Kongresi’nin (Asian Seed Congress – ASC 2026) hazırlık süreci, uluslararası katılım yoğunluğu ve Türk tohumculuk sektörü açısından taşıdığı önem konusunda Genel Müdür Dr. Osman Yıldız’a bilgi verildi ve ASC 2026 davetiyesi kendisine takdim edildi.

TÜRKTOB Heyeti, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan’ı da ziyaret ederek görüş istişarelerde bulundu.

Temaslar tarım ve tohumculuk sektörünün gelişimine yönelik iş birliğinin güçlendirilmesi temennileriyle sona erdi.




Benzer İçerikler