
Asian Seed Congress (ASC) 2025 kapsamında 18-21 Kasım tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai kentinde yürütülen temaslarda Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği (TÜRKTED), 2026 yılında Antalya’da düzenlenecek kongre için tanıtım ve hazırlık çalışmalarını gerçekleştirdi.
Kongre bayrağı resmi törenle Türkiye’ye teslim edildi.
TÜRK HEYETİ MUMBAİ’DE TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİ
Asian Seed Congress (ASC) 2025’in teknik toplantılar yoğun katılımla sürdü. Oturumlarda tohumculuk alanındaki yenilikler, bölgesel gelişmeler ve iş birliği fırsatları ele alındı.
TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı M. Kayhan Yıldırım ve TÜRKTED Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gönen başkanlığındaki heyetler, kongre kapsamında Hindistan’da bir dizi görüşme yaptı ve ASC 2026’ya ilişkin hazırlıkları paylaşarak temaslarını sürdürdü.
ASC 2026 ANTALYA TANITIMI KURUMSAL STANDDA YAPILDI
Standı ziyaret eden Hindistan Tarım ve Çiftçi Refahı Bakanlığı Bakanı Shivraj Singh Chouhan, Asya Pasifik Tohumcular Birliği (APSA) Yönetimi ve farklı ülkelerden temsilcilere ASC 2026’nın tanıtımı gerçekleştirildi. TÜRKTOB ve TÜRKTED yetkilileri, 1–5 Aralık 2026 tarihinde Antalya’da düzenlenecek kongrenin hazırlıkları hakkında bilgi verdi.
İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Mumbai’de düzenlenen toplantıda APSA Başkanı Tech Wah Koh, TÜRKTOB Başkanı M. Kayhan Yıldırım ve TÜRKTED Başkanı Burak Gönen, ASC 2026 Ulusal Düzenleme Komitesi’ne ilişkin iş birliği sözleşmesini imzaladı.
Sözleşmede organizasyon süreci, teknik hazırlıklar, görev dağılımı ve kongre takvimi gibi başlıklar detaylı şekilde belirlendi.
ULUSLARARASI HEYETLERDEN YOĞUN İLGİ
ASC 2026 Türkiye standını ziyaret eden Vietnam Ulusal Tohum Grubu Başkanı Nguyen Thi Tra My, kongreye Vietnam’dan geniş bir heyetle katılacaklarını ifade etti.
Türkiye heyeti, fuar süresince çeşitli ülkelerden gelen temsilcilere kongreye ilişkin bilgi aktararak iş birliği olanaklarını değerlendirdi.
KONGRE BAYRAĞI RESMİ TÖRENLE TÜRKİYE’YE DEVREDİLDİ
ASC 2025 kapsamında düzenlenen resmi törende APSA Başkanı Tech Wah Koh, ASC 2026’nın kongre bayrağını Türkiye heyetine teslim etti.
Bayrağın devriyle birlikte Türkiye, kongrenin hazırlanması, programın oluşturulması ve uluslararası paydaşlarla yürütülecek teknik çalışmalarda resmi sorumluluğu üstlendi.
TÜRKTOB Başkanı M. Kayhan Yıldırım ve TÜRKTED Başkanı Burak Gönen, kongrenin Antalya’da geniş katılımlı ve etkin bir organizasyonla yapılacağını belirtti.




























