TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

IĞDIR'DA KAYISI HASADI BAŞLADI

IĞDIR'DA KAYISI HASADI BAŞLADI

Iğdır’da kayısı yetiştiricileri, uzun süredir bekledikleri kayısı hasadı için kolları sıvadı.

Doğu’nun Çukurova’sı olarak bilinen ve mikroklima özelliğine sahip kent Iğdır’da kayısı hasadına başlandı. 

Iğdır’dan Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerine ihracatı yapılan, lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakan kayısının ilk hasadı Iğdır’ın Halfeli köyünde yapıldı. 

İlkbahar mevsiminde yeterli miktarda yağmur almadığı için kayısı ağaçlarından istedikleri verimi elde edemeyen kayısı yetiştiricileri, bu sene hasadın az olmasından dolayı satışlarını kent merkeziyle sınırlı tutacaklarını söyledi.

Kayısı yetiştiricisi Kasım Kaya, “Iğdır’da kayısı toplama sezonu başladı. Genellikle her sene kayısı toplama sezonu ilk olarak kıraç topraklara sahip olmasından dolayı Halfeli köyünde başlıyor. Kıraç topraklar olmasından dolayı ilk kayısılar buralarda çıkıyor. Bahçelerimizden topladığımız kayısıları götürüp kent merkezinde satıyoruz. Ürünlerimizin satışını yaptıktan sonra hasat dönemimiz de sona eriyor. Kayısı toplama çalışmalarımız yaklaşık 4-5 gün kadar sürebiliyor. Geçen seneye oranla elde ettiğimiz kayısı oranı kuraklıktan dolayı düşük.” dedi.